hemşire forması

Sağlıkçılara yapılan kıyafet yardımı infial yarattı


Elif Akbulut/Yenigün-2023 yılında 293 milyarlık bütçeye sahip olan Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına sadece 70 TL giysi yardımında bulundu. Yılda bir kere yapılan yardıma Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy’dan tepki geldi. Yücesoy, hastanede kullanılacak eşyaları temin etmek için sağlık emekçilerinin en az 3 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Yücesoy, “70 liraya anca bir çift çorap alırız. Emekçiler olarak bize reva görülen bu ücreti kabul etmiyoruz” dedi.

 

‘ABSÜRT BİR DURUM’

Nursel Yücesoy, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak “Tabii ki de 70 lira bizim için yeterli eminim üniformamızdan hastane terliğimize kadar her şeyi alabiliriz. Elbette bu işin esprisi. 70 liraya belki bir çift çorap alabiliriz. Sağlık çalışanları artık hem barınma hem kreş sorunları ile mücadele ederken şimdi de ekonomik koşullar ile birlikte giyim yardımı ile uğraşıyoruz. Bize reva görülen ücret ile ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız? Bir üniformanın ücreti 700 lira ile bin lira arasında. Bu ücret aslında iki forma ile birlikte çorap terlik de dahil. Lütfen, bize yatırdıkları 70 lirayı geri gönderelim, onlar bize alıp göndersinler. Çok absürt bir durum ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

‘BAKANLIK DALGA GEÇİYOR’

Piyasadaki koşullar ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından verile 70 liralık ücret ile hastane forması alınamayacağını söyleyen Yücesoy, “Bir sağlık çalışanının formadan tutun terliğe kadar ihtiyaçlarını karşılayabilmemiz için 3 bin liraya ihtiyacımız var. Her şeyi cebimizden ödemekten yıldık. Bize illa yardım yapacaklarsa ihtiyaçlarımızı Bakanlık alsın, bize versin. Bir hastane terliği 700 lira, nasıl karşılayacağız? Verdiklerinin bir değeri yok, bu rakam gerçekten çok komik. Bu kadar mı emeğimizi hiç görüyorlar, resmen Bakanlık bizimle dalga geçiyor. Zaten çok zor durumda çalışıyoruz, özlük haklarımız için mücadele ederken bir de bu komik durumlar ile uğraşıyoruz. Biz emekçiler olarak reva görülen ücreti kabul etmiyoruz.  Biz fazlasını değil hakkımızı istiyoruz. Eğer 70 liraya ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir firma varsa anlaşsınlar orada alalım. Bizim arkadaşlarımızın nöbette çorapları eriyor, arkadaşlarımıza bu mu reva görülüyor” ifadelerini kullandı.

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir